Publiczne Przedszkole w Marcinowicach
58-124, Marcinowice
ul. Tadeusza Gajcego 8
tel. 74 6000018
tel. dyrektor: 88 712 87 87
jadłospis
JADŁOSPIS DEKADOWY OD 18.03.2024-29.03.2024
DATA |
ŚNIADANIE |
GRAM |
OBIAD |
GRAM |
PODWIECZOREK |
GRAM. |
KCAL |
18.03.2024 poniedziałek |
Płatki kukurydziane na mleku MGj Chleb razowy Gżp Masło M Ser żółty M Papryka Herbata |
200
40 5 30 30 200 |
Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana jogurtem SM Łazanki z kapustą kiszoną, mięsem wieprzowym, Gp-J jabłko Kompot jabłkowy |
160 . 120
1 szt
200 |
Chałka z masłem Gp-MJ i miodem
mleko M Marchewka do chrupania |
40/5 30
200 30 |
950 |
19.03.2024 wtorek |
Bułka rustykalna GpżjNS Masło M pomidor Wędlina drobiowa złocista1 Kakao na mleku M1
|
45
5 30
30 200
|
Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem SJ Kluski śląskie Gp-J Zrazy mielone drobiowe w ciemnym sosie pieczeniowym Gp-JM Buraki z cebulą Kompot wieloowocowy |
160
120 60
60 200 |
Jogurt owocowy M morele suszone DS. Herbata |
100 2szt 200 |
970 |
20.03.2024 środa |
Kluski lane na mleku GpMJ Chleb pszenny Gp Masło M Sałata, Jajko ze szczypiorkiem J Herbata
|
200
40 5 10 30 200 |
Zupa grochowa z 1 ziemniakami S Naleśniki z białym serem Gp- JM Polewa truskawkowa na jogurcie M Owoc jabłko Kompot truskawkowy
|
160
120 60
1 szt 200
|
Bułka rustykalna GpżjNS Masło M Wędlina sopocka wieprzowa 1 Pomidor Herbata |
45 5 30
30 200
|
900 |
21.03.2024 czwartek |
Bułka rustykalna GpżjNS Masło M Ser twaróg M z rzodkiewką Kakao na mleku M1
|
50
5 35
200
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana jogurtem SM Kasza jęczmienna Gj Gulasz wieprzowy gotowany GpM mizeria na jogurcie naturalnym M Kompot wieloowocowy |
160
110 70
60
200 |
Budyń na mleku Gp-M Banan
|
. 100 1 szt
|
930 |
22.03.2024 piątek |
Kasza manna na mleku z rodzynkami MGp Chleb pszenno-żytni Gpż Masło M pasta rybno- jajeczna JR ze szczypiorkiem i ogórkiem Herbata |
200
40
5 35
200 |
Zupa koperkowa z jarzyną zacierką SJGp Ziemniaki Kotlet z morszczuka smażony RGpJ Surówka z białej kapusty S Kompot wiśniowo- jabłkowy
|
160
120 60
60 200 |
Chleb razowy Gpż Masło M Ser żółty M pomidor Herbata |
40 5 30 30 200 |
950 |
25.03.2024 poniedziałek |
Bułka rustykalna GpżjNS Masło M Żółty ser M z rzodkiewką Kakao na mleku M1
|
50
5 30 20 200
|
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana jogurtem MSJGp Ziemniaki Mielony drobiowy pieczony JGp Pekińska z groszkiem i kukurydzą Kompot owocowy |
160
120 70 60
200 |
Wafle ryżowe Masło M Dżem owocowy niskosłodzony Kawa inka na mleku GjżM Jabłko |
40 5 20
200
1 szt |
940 |
26.03.2024 wtorek |
Kasza manna na mleku z suszonymi owocami GpM Chleb pszenno- żytni Gpż Masło M Szynka drobiowa Gerwazego 1 Pomidor Herbata |
200
40
5 30
30 200 |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zieleniną S Ryż Risotto z warzywami i mięsem drobiowym gotowanym S Kompot wieloowocowy (jabłka, gruszki, śliwki)
|
160
120 60
200 |
Chleb graham Gpż Masło M Ser żółty M Ogórek Herbata
|
40
5 30 20 200 |
960 |
27.03.2024 Środa |
Bułka musli GpojżNSM Masło M Ser biały M ze szczypiorkiem Kawa inka na mleku GjżM
|
40 5 35
200
|
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kasza jaglaną S Ziemniaki Kotlety rybne z morszczuk RGp-J Sos grecki S (marchew, seler, pietruszka) S Kompot z jabłek |
160
120 60 60
200 |
Chleb pszenny Gp Masło M Wędlina sopocka wieprzowa 1 Ogórek Kakao na mleku M1
|
40 5 30 30 200 |
900 |
28.03.2024 czwartek |
Płatki kukurydziane na mleku GjM1 Chleb razowy Gpż Masło M Pasta jajeczna J Z ogórkiem i szczypiorkiem Herbata |
200
40 5 35
200 |
Zupa rosół z makaronem i zieleniną SGpJ Ziemniaki Gołąbki wieprzowe Sos pomidorowy M Owoc jabłko Kompot owocowy
|
150
120 60 60 1 szt 200 |
Jogurt owocowy M Chrupki kukurydziane Herbata
|
1 szt 20 200 |
920 |
29.03.2024 piątek |
Chleb pszenno żytni Gpż Masło M Pomidor Sałata Parówka z szynki 1 keczup SOGM kawa inka na mleku GjżM
|
40
5 30 10 100 15 200
|
Zupa żurek z kiełbasą, zieleniną z ziemniakami SGż1 Makaron z serem polewa jogurtowo- truskawkowa Gp-MJ Surówka z tartej marchewki z jabłkiem Kompot z jabłkowy
|
160
110 60
60
200 |
Bułka rustykalna GpżjNS Masło M Ser żółty M rzodkiewka, herbata
|
45 5 30 20 200
|
900 |
INFORMACJA O ALERGENACH: Produkty z których sporządzono potrawy zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji. Oznaczenie stosowanych alergenów: ZBOŻA zawierające gluten(Gp- pszenny Gż- żytni Gj- jęczmienny Go- owsiany ), SKORUPIAKI(SK), JAJA(J), RYBY(R), ORZESZKI ZIEMNE (OZ), SOJA (SO), MLEKO łącznie z laktozą (M), ORZECHY(O), ORZECHY LASKOWE (OL), ORZECHY NERKOWCA (N), MIGDAŁY (Mig) SELER(S), GORCZYCA (GR), NASIONA SEZAMU (NS), DWUTLENEK SIARKI i siarczyny(DS), ŁUBIN (Ł), MIĘCZAKI (MI) oraz PRODUKTY KTÓRE MOGĄ ZAWIERAĆ(1),: gluten, mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, orzechy seler gorczycę, nasiona sezamu, soję