jadłospis

JADŁOSPIS DEKADOWY OD 24.02.2020-06.03.2020

DATA

ŚNIADANIE

GRAM

OBIAD

GRAM

PODWIECZOREK

GRAM.

KCAL

24.02.2020

poniedziałek

Chleb   ziarnisty Gpż

Masło M

Wędlina drobiowa 1

Złocista, Ogórek

Płatki kukurydziane mleku MGj

Herbata

50

10

40

50

200

Zupa grochowa z ziemniakami S

Makaron pełnoziarnisty  spaghetti z sosem bolońskim z mięsem JGp-M

Z jarzyną S

Kompot jabłkowy

 

200

.

150

80

200

Chleb  pszenno-żytni Gpż

Masło M           

Ser żółty M

 pomidor

Herbata

115

 

50.

1150

25.02.2020

wtorek

Bułka   pszenna Gp

Masło M

Wędlina wieprzowa 1

Sopocka, rzodkiewka

 Kawa inka MGjż

50

10

40

50

200

200

Zupa kapuśniak z kaszą jaglaną  S

Ziemniaki

 Kotlet mielony pieczony Gp-J

Marchewka gotowana

Kompot truskawkowy

 

200

 

 

130

80/30

200

Jogurt owocowy M

Chrupki kukurydziane

Herbata               

Marchewka do chrupania

 

50

10

40

30.

200

1250

26.02.2020

środa

Chleb razowy

Masło M

Sałata ,jajko J  ze szczypiorkiem

Płatki owsiane z rodzynkami na mleku Go-M

Herbata

50

10

50

50

 

200

Zupa rosół z makaronem zieleniną, SGpJ

Ziemniaki

 Gołąbki wieprzowe gotowane z ryżem parabolicznym  w sosie pomidorowym  M

Kompot gruszkowy

Owoc mandarynka

200

 

130

80

80

200

Rogal  z masłem, białym serem i rzodkiewką  GpM

Herbata miętowa

 

100

200

 

1100

27.02.2020

czwartek

Bułka    grahamka Gp

Masło M

Wędlina krakowska 1

Rzodkiewka

Kakao M

 

50

10

40

50

200

200

Zupa żurek z ziemniakami SGż

Ryż paraboliczny

Potrawka z drobiu gotowana z kukurydza, groszkiem i jarzyną S

Sałata na jogurcie M

Kompot wiśniowo- jabłkowy

200

 

130

80

80

200

Chleb ziarnisty   Gpż

Masło M

Pasta jajeczna z tuńczykiem R

Ogórek

Herbata owocowa

.  50

   10

    40

    30

   200

1230

28.02.2020

piątek

Chleb pszenno-żytni Gpż

Masło M

Ser żółty M

Pomidor

Kluski lane na mleku Gp-MJ

Herbata

50

50

5

50

30

200

Zupa krupnik SGj

Ziemniaki

Ryba filet smażony RJGp

Bukiet jarzyn S

Kompot owocowy

200

130

80

80

200

Jabłko

Jogurt owocowy M

herbata

 

50

10

40

30

200

1150

02.03.2020

poniedziałek

Chleb   

razowy

Masło M

Wędlina wieprzowa1

Sopocka

rzodkiewka 

Kasza manna na mleku GpM

Herbata

50

10

40

80

   200

Zupa pomidorowa z makaronem pełno ziarnistym SJGp

Ziemniaki

 Gulasz gotowany Gp

Ogórek kiszony

Kompot agrestowy

 

200

 

130

80

80

200

Chałka z masłem M

i miodem

banan

Mleko

 

50

10

40

30

200

1260

03.02.2020     

wtorek

 Bułka pszennaGp

Masło M

Wędlina krakowska 1

pomidor 

  Kakao M

50

10

50

200

Zupa rosół ryżowy S

Ziemniaki

Kotlet z piersi kurczaka smażony, GpJ

Buraki z cebulą

Kompot truskawkowy

 

200

150

80

80

   200

Kanapka z chleba ziarnistego Gpż

Masło M

Ser żółty M papryka

Herbata

50

10

40

30

   200

1150

04.03.2020

środa

Chleb

 razowy

Masło M

Twarożek M z rzodkiewką

Płatki kukurydziane na mleku MGj

Herbata

 

50

10

40

30

80

200

Zupa barszcz  ukraiński z fasolą , zieleniną S

Kasza jęczmienna Gj , sos M

Klopsy drobiowe gotowane Gp-J,

Sałata na jogurcie naturalnym M

Kompot jabłkowy

 

200

 

120

80/30

 

200

Jogurt owocowy i morele suszone  DS. M

herbata

115g

 

50

1100

 05.03.2020

C zwartek

Bułka   rustykalna Gp

 Masło M

Pomidor

Wędlina drobiowa 1

Złocista

Kakao M

50

10

40

50

 

200

Zupa grysikowa, zieleniną SGp

Ziemniaki

 Paluszki rybne Gp-JR

Marchewka tarta z selerem S

Kompot truskawkowy

 

200

 

130

80g

100

200

Ciasto z owocami Gp-JM

Herbata miętowa

 

100

200

1100

 

 

 

 

 

            

06.03.2020

Piątek 

Chleb

ziarnisty Gpż

Masło M

Sałata

Parówka z szynki 1

 Keczup SOGM

kawa inka Gjż-M

 

50

10

10

100

 

 200

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami

zabielana jogurtem  SM

Pierogi ruskie MGpJ

Surówka z białej kapusty S

Kompot śliwkowy

 

 

200

150

80

                                                                                                         200

 

Bułka razowa

 pasta jajeczna J

 z tuńczykiem R

i szczypiorkiem

mleko M

50

10

40

30

200

1220

 

INFORMACJA O ALERGENACH: Produkty z których sporządzono potrawy zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji. Oznaczenie stosowanych alergenów: ZBOŻA zawierające gluten(Gp- pszenny Gż- żytni Gj- jęczmienny Go- owsiany ), SKORUPIAKI(SK), JAJA(J), RYBY(R), ORZESZKI ZIEMNE (OZ), SOJA (SO), MLEKO łącznie z laktozą (M), ORZECHY(O), SELER(S), GORCZYCA (GR), NASIONA SEZAMU (NS), DWUTLENEK SIARKI i siarczyny(DS), ŁUBIN (Ł), MIĘCZAKI (MI) oraz PRODUKTY WĘDLINIARSKIE 1, które mogą zawierać: gluten, mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, seler gorczycę, nasiona sezamu